***********

2023.szeptember 1-től az átalakult szakképzési rendszerben a menüben látható képzéseket kínáljuk.

1.

Technikumi képzés


A képzési idő 5 év lesz. Az 1-4. évig tanulsz közismereti és szakmai tantárgyakat egyaránt, majd a 4. év előrehozott érettségi vizsgával zárul matematika, magyar és történelem tantárgyakból, az 5. év végén pedig idegen nyelvből és szakmai tantárgyból tehetsz vizsgát. Így az 5. év végén 2 bizonyítvánnyal (érettségi + szakmai végzettség) hagyhatod el az iskolát. A bekerüléshez központi felvételi vizsgát kell tenned és figyelembe vesszük a hozott pontokat is.

Informatika, Közgazdaságtan, Építészet, Szépészet

Kiket várunk a technikumi képzésre?

Akik tudnak és akarnak is tanulni. A képzés végén a technikusi végzettséggel tovább szeretnének tanulni, vagy diploma nélkül ugyan, de kvalifikált munkaköröket szeretnének betölteni. A közismereti és szakmai tárgyak mellett szeretnének egy idegen nyelvet megtanulni, hogy képesek legyenek annak használatára.

2.

Szakképző Iskola


Nagyon régen ezt a képzést szakmunkásképzőnek hívták. A képzési idő 3 év, melynek végén szakmai végzettséget kapsz. Ha kedvet érzel a tanuláshoz, akkor további 2-3 év alatt érettségit is szerezhetsz egy másik iskolában. Ebben az esetben már csak a 4 közismereti tantárgyat kell tanulnod. A képzés során képzőhelyeken végezheted a gyakorlatod, ahol tanulói munkaszerződéssel alkalmaznak és ösztöndíjat is kapsz szakmától függetlenül.

Asztalos, Kereskedelmi értékesítő, Festő-mázoló-tapétázó, Kőműves, Burkoló, Divatszabó

Kiket várunk a 3 éves képzésre?

Akik szeretnének megtanulni egy szakmát, majd abban kívánnak dolgozni, már a tanulmányok alatt fontos számukra, hogy pénzt keressenek. És ezek mellett olyan kompetenciákra tegyenek szert, amellyel el tudnak boldogulni a 21. század világában

Az iskolaválasztás komoly elkötelezettséget fog számodra jelenteni

a következő 3 vagy 5 évről kell döntést hozni


A választásnál ezért szem előtt kell tartanod az alábbiakat: