ÉSZC Kiskunlacházi Technikum- és Szakképző Iskola

#

 

BESZÁMOLÓ

ASZTALOS SZAKMÁBAN A SKILLS JUNIOR 2022 NEMZETI TEHETSÉGGONDOZÓ VERSENYRŐL

A 2021-22-es tanévben először került megrendezésre a Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskola szervezésében a skils junior verseny. A verseny célja, hogy segítse a tehetséges fiatalok felkészülését a skils versenyek világában. A megmérettetés sajátossága, hogy nincs elméleti forduló, hanem egy előre elküldött gyakorlati feladattal készülhetnek a versenyzők.

Iskolánkból három 10/A-s diák készült lelkesen. Kiss Bence, Máté Levente, Simsik János.

Gyakorlás az iskolában.
A gyakorló darab félkész állapotban.
Önbizalomban nem volt hiány.

A versenyen elkészítendő munkadarab min 30%-ben eltér a gyakorló feladattól. A pontozás a verseny alatt is zajlik. A pontozó zsűri figyeli és értékeli az egyes munkafázisok, elkészült csomópontok pontosságát és a végtermék minőségét is. A versenyen csak kézi technológiával lehet dolgozni!

A verseny időpontja 2022 április 12-én volt. Helyszín: Bp, a Kaesz Gyula Fapari Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyei.
Országosan mintegy 32 diák gyűlt össze a verseny napján. A megnyitó és a feladat ismertetése után a munkára hat óra állt rendelkezésre.

A verseny helyszínén Kiss Bence.
Egy másik helyszínen Máté Levente.
A versenyfeladat nehezebb volt, mint a gyakorló feladat.

A rendelkezésre álló idő leteltével mindhárom versenyzőnk befejezte a feladatot. A verseny ideje alatt a rendezvény támogatói (Szolvegy faipari ragasztók, FESTOOL kézi kisgépek, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara), a felkészítő tanároknak előadásokkal készültek.

Az értékelés után Máté Levente és Simsik János a középmezőnyben végeztek, Kiss Bence egy hellyel a továbbjutást érő 4. helyről lecsúszva, az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Mindhármuknak gratulálunk!

Simsik János a Budapesti Kamara képviselőjétől vesz át a kamara ajándékát.
A három részvevő mindvégig jól érezte magát.